GoPro Forums banner

Chcę opinii – Czy GoPro wciąż jest warte zachodu w 2025 roku?

1 reading
1.3K views 11 replies 9 participants last post by  Not a fan  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Myślę o kupnie GoPro w tym miesiącu. Ponieważ smartfony mają w dzisiejszych czasach niesamowicie dobre aparaty, zastanawiam się, czy nadal warto inwestować w GoPro. Nie jestem fanem sportów ekstremalnych, ale uwielbiam wędrówki, jazdę na rowerze i vlogowanie z podróży.

Myślałem o Hero12, a nawet używanym Hero11, żeby zaoszczędzić trochę pieniędzy. Ale potem pomyślałem, czy to przesada dla kogoś, kto chce po prostu stabilnego materiału filmowego, fajnych zdjęć poklatkowych i może trochę zdjęć podwodnych? A jak wygląda żywotność baterii w dzisiejszych czasach - lepiej niż wcześniej?

Chcę usłyszeć od prawdziwych użytkowników. Co o tym myślicie?
Jeśli musielibyście ponownie kupić GoPro w 2025 roku, czy nadal byście się na to zdecydowali, czy szukalibyście alternatywy?

Dziękuję.:)

#2 ·
Posiadam gopros hero 10 i późniejsze. Nazwę je, aby uzyskać najlepszy aparat.

DJI Osmo Action 4

Insta360 Ace pro lub Ace pro 2

ostatnie gopro. Dostanę Hero 11 black lub Hero 13 black, GPS nie jest ważny, wtedy Hero 12

IMH

#5 ·
Witaj na forum, tak, dobre telefony komórkowe robią dobre klipy, ale nie są tak dobre do montażu jak kamery sportowe.

Ciao Rob
to właśnie powstrzymuje mnie przed krajobrazem mojej Insta360 X5, przypomina obudowę smartfona

#7 ·
Hej wszystkim,

Myślę o kupnie GoPro w tym miesiącu. Biorąc pod uwagę, że smartfony mają obecnie niesamowicie dobre aparaty, zastanawiam się, czy nadal warto inwestować w GoPro. Nie interesują mnie sporty ekstremalne, ale uwielbiam wędrówki, jazdę na rowerze i vlogowanie.

Myślałem o Hero12, a nawet używanym Hero11, żeby zaoszczędzić trochę pieniędzy. Ale potem pomyślałem, czy to przesada dla kogoś, kto chce po prostu stabilnych nagrań, fajnych zdjęć poklatkowych i może trochę zdjęć podwodnych? Jak wygląda żywotność baterii w dzisiejszych czasach - lepiej niż wcześniej?

Chcę usłyszeć od prawdziwych użytkowników. Co o tym myślicie?
Jeśli musielibyście ponownie kupić GoPro w 2025 roku, czy nadal byście się na to zdecydowali, czy szukalibyście alternatywy?
Sprawdziłem również to https://www.goproforums.com/threads/gopro-hero-13-good-for-youtube.91509/ccsp-course nadal chcę opinii

Dziękuję.:)
Mam hero 4, 7, 10 i 13 i żaden nie zawiódł. Miałem kamery od dji - niezbyt dobre - ale nie najnowsze modele. Gopro jest doskonałe w normalnym świetle dziennym, niezbyt dobre w słabym oświetleniu. Jeśli więc Twoją potrzebą jest przede wszystkim słabe oświetlenie, wybierz coś innego, ale jeśli światło dzienne jest głównym zastosowaniem, nie możesz wiele zrobić źle, wybierając gopro. Nie używałem mojego pod wodą, ale z tego, co czytałem, wynika, że ​​wytwarza bardzo dobre oddawanie kolorów w porównaniu do innych marek. Nowoczesny smartfon z gimbalem jest prawdopodobnie lepszy, jeśli nie potrzebujesz wytrzymałości kamery sportowej lub naprawdę potrzebujesz jej pod wodą.

#9 ·
Cóż, używam moich 3 Maxów i 9 do tworzenia teledysków i mogę uzyskać wszystkie kąty kamery w postprodukcji i uzyskać wiele punktów widzenia z każdej kamery. Potrzebowałbym 12 kamer i 12 operatorów wideo, aby zrobić to, co robię sam z 4 kamerami. Oceńcie sami,
Świetna robota z piosenkami Pink Floyd! Dzięki za podzielenie się!

#10 ·
W styczniu 2024 roku przeszedłem z Hero8 na Hero11. Zwróciłem Hero12, ponieważ nie ma już chipa GPS.
Używam mojej kamery GoPro zamontowanej na moim Honda TalonX-4. Mocuję pilota za pomocą paska rzepu 3/4" i montuję go na środkowym szprych (skierowanym w dół). Dokładnie tam, gdzie widzę mniejszy tekst.
Jako facet offroadowy, najbardziej podoba mi się w Hero11 to, że mogę nagrywać klipy wideo na szlaku. Wrócić do obozu i przesłać je na zewnętrzny dysk twardy.
Następnie używam oprogramowania Race Render na każdym klipie. Race Render pozwala mi usunąć dane GPS z każdego klipu. Importuję je do Garmin Basecamp i voilà, mam ślad gpx, gdzie nagrano każdy klip wideo. Używając Wondershare Filmora, mogę następnie wycinać zdjęcia z pojedynczych klatek z filmów. Następnie mam zdjęcie z danymi geotagowania. Importuję zdjęcia do Garmin Basecamp.

Następnie mam ślad dla klipu wideo, zdjęcie z danymi geotagowania. W ten sposób wiem dokładnie, gdzie zrobiono zdjęcie wraz z klipem wideo i plikiem gpx.

Wątpię, czy GoPro kiedykolwiek umieści chip GPS w innym nowym aparacie. Więc muszę kupić kolejny Hero11 i schować go bezpiecznie.
Pirate

#11 ·
W styczniu 2024 roku przeszedłem z Hero8 na Hero11. Zwróciłem Hero12, ponieważ nie ma już chipa GPS.
Używam mojej kamery GoPro zamontowanej na moim Honda TalonX-4. Mocuję pilota za pomocą paska rzepu 3/4" i montuję go na środkowej szprychy (skierowanej prosto w dół). Dokładnie tam, gdzie widzę mniejszy tekst.
Jako facet offroadowy, najbardziej podoba mi się w Hero11 to, że mogę nagrywać klipy wideo na szlaku. Wrócić do obozu i przesłać je na zewnętrzny dysk twardy.
Następnie używam oprogramowania Race Render na każdym klipie. Race Render pozwala mi usunąć dane GPS z każdego klipu. Importuję je do Garmin Basecamp i voila, mam ślad gpx, gdzie każdy klip wideo
został nagrany. Używając Wondershare Filmora, mogę następnie wycinać zdjęcia z pojedynczych klatek z filmów. Następnie mam zdjęcie z danymi geotagowania. Importuję zdjęcia do Garmin Basecamp.

Następnie mam ślad dla klipu wideo, zdjęcie z danymi geotagowania. W ten sposób wiem dokładnie, gdzie zrobiono zdjęcie, wraz z klipem wideo i plikiem gpx.

Wątpię, czy GoPro kiedykolwiek umieści chip GPS w nowym aparacie. Więc muszę kupić kolejny Hero11 i schować go bezpiecznie.
Pirate
Hero13 ma GPS.